Angorakaninen plågas i kina
DATUM: 2013-11-28 | TID: 11:38:21 | KATEGORI: Allmänt

 
Satt och kollade på nyheterna här om dagen på morgonen. Då berättade dem om en nyhet som var så hemskt att se på. Det var så att en reporter hade varit på en farm i kina där dem har en mängd av massor av angora kaniner. Ni som inte vet vad det är för kanin är det en kaninras som får en väldigt fin päls. En päls som används till mycket kläder som har stort värde in modebranchen. Eftersom min mamma är kanin uppfödare provade hon på att skaffa en kanin i den rasen. Det är väldigt mycket slit med den eftersom den rasen får en sådan grym päls och måste klippas då och då.
 
Men tillbaka till ämnet på nyheterna. Dem visade hur ägaren sätter kanin rakt på en bänk och sedan sliter, och då menar jag verklligen sliter bort pälsen på kaninen. Skulle du fråga vem som helst så säger inte en kanin så mycket, dem är väldigt tysta av sig. Men när ägaren från kina slet bort pälsen så skrek kaninen ut i smärta när han ryckte bort pälsen!! Det är såg såå hemskt ut. Tårarna bara föll ut. Och dessutom när dem visar bilder på kaninerna hur groggy dem blir efter händelsen och förstörda hudar som ömmar. Så avlivar dem där efter, som att dem ska slippas plåga..!? Som om dem inte redan ha plågats när dem ryckte bort pälsen? Det är så sjukt att dem behandlar en stackars kanin på det sättet! Jag har haft en kanin i den rasen och vet att det räcker att klippa pälsen för det tar två månader och sedan så har den nästan samma kvalité på pälsen igen.
 
Det är flera företag som har kina som konsument så som det kända märket Acne. Dem har nu i allafall dragit in alla kläder med angorapäls från kina för att se upp om det stämmer allt detta men även kända märket H.M. Det är så hemskt hur man kan behandla ett stackars djur på detta sätt, hade dem bara vetat bättre så skulle det finnas en betydligt bättre sätt att hantera detta sätt. Fy och skam för dem!
 
 
 
Källa.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5716094

julfint
DATUM: 2013-11-26 | TID: 19:12:03 | KATEGORI: Allmänt


nu har vi pyntat lite i vår älskade lägenhet! ljus staken står i fönstret, tomtar lite här och där och vi har redan plockat fram advents ljusstaken till första advent! kanske är tidigt eller är det de? hm... men vilket fall som helst kunde vi inte hålla fingrarna i styr! jag må hata vintern, snön och kylan men hade det inte varit för julstämningen hade jag nog flyttat till Afrika eller något... haha!



klänningen igen
DATUM: 2013-11-24 | TID: 18:35:55 | KATEGORI: Allmänt

 
Tänkte jag skulle visa lite bättre bilder på den superfina klänningen jag ska ha på gala-middagen. Sprang runt med den i lägenheten, snubblade på den nästan hela tiden med. Den har som sagt ett litet släp efter sig och har jag inte klackskor på mig så ligger jag pladask på marken..
 
 

gala-middag!
DATUM: 2013-11-23 | TID: 16:57:31 | KATEGORI: Allmänt

 
 
Har faktiskt inte berättat men har blivit bjuden på finmiddag av företaget som jag var och praktiserade hos förut. Det är tre olika företag som ligger på en och samma plats och samarbetar med varandra och ett av dem var jag med och spelade in Wild kids. Själva temat på middagen är gala, och tar man inte chansen att man få klä upp sig? JO! Så har hittat en supersnygg passande klänning som jag ska bära. Själva middagen är om två veckor så känns skönt att man redan har bestämt en outfit. Ni vet, tjejer och sånt där.. 
 
Den här klänningen tänkte jag bära!
 

ursch för komunala trafiken!
DATUM: 2013-11-22 | TID: 16:02:10 | KATEGORI: Allmänt

 
Alltså vilken skitmorgon jag har haft det idag! Började med att jag försov mig lite och fick stressa som bara in i den för att hinna med bussen. När jag är väl nere vid hållplatsen och ser bussen komma inser jag att jag har glömt fylla på mitt busskort då det gick ut igår. SMART donna! Pratade med busschaffören om det skulle vara okej att jag åkte med och fylla på det på stationen, klart jag fick det. Så väl på stationen så ska jag fylla på kortet och inser att hela min plånbok ligger hemma. Så jag går tillbaka till bussarna och försöker förklara situationen för chaffören men han bara dumförklarade mig då han tyckte jag kunde gå in och fylla på mitt busskort. Han lyssnade inte, och inte andra chaffören heller så jag får börja promenera hemmåt vilket tar hela 40 minuter att göra!! Inte svarade min rumskamrat heller så hon kunde ta med det när hon skulle mot sin praktik. Det regnade ute så jag blev superblöt när jag skulle hem dessutom har jag råkat tappa min fina armklocka. Snacka om en bra start på dagen? Usch för komunalt vill ha min älskade bil här uppe...nuu!
 
sådär lagom fräsch på morgonen!
 

"träffen"
DATUM: 2013-11-21 | TID: 13:42:18 | KATEGORI: Allmänt


sitter i sängen och läser tidningen, har min lediga dag idag. ska även ner till ica för att hämta ut paket och handla lite mat. lite sådär lagom dag då man måste ta tag i allt!

Nä först ska jag läsa klart min favorit del, "träffen". Det är den delen där människor som söker en ny partner skickar in förklaringar på vad dem är för personer och vad den önskar till en partner. gillar den där skillnaden hur varje person skriver, om dem vill framstå som romantisk eller helt enkelt bara desperat!



Sveriges förlust igår!
DATUM: 2013-11-20 | TID: 10:36:49 | KATEGORI: Allmänt


det är nog inte många utav er som missat sverige och Portugal matchen. man kunde läsa överallt på internet, se uppdateringar på Facebook, nyheterna på tvn, ja överallt pratades det om matchen. Men blev ju en sådan stor förlust, urusel var matchen! När jag väl skulle ta pendeln hem skulle alla som var publiken till matchen hem också! stackarna, dem som var klädda i sverige tröjor och halsdukar satt nerhukade med huvudena. tror jag aldrig suttit på ett sådant tyst tåg hem...



ändring på bloggen!
DATUM: 2013-11-19 | TID: 19:23:16 | KATEGORI: Allmänt

nu när ni går in lägger ni säkert märke till att det blir liten del förändringar! tänkte skulle bli en liten förändring här, lite nytt utseende nya bilder och liknande. Men ha tålamod har som sagt inte internet hemma så måste ta allt lite pö on pö på jobbet...

gammalt skolfoto!
DATUM: 2013-11-12 | TID: 20:56:49 | KATEGORI: Allmänt


titta vad man hittade på Facebook när man satt och bläddrade av tråkhet! ett gammalt skolfoto från tiden i gymnasiet. tänka sig det var då som jag var som blondast. och inte i huvudet utan håret, haha! längst ner till vänster sitter jag, mitt ben ser helt skevt ut också, haha!



in mot stan!
DATUM: 2013-11-07 | TID: 11:32:02 | KATEGORI: Allmänt

 
Har precis gjort mig iordning för att strax gå ner till bussen som ska ta mig in till stan! Idag fick jag faktikst något att göra på min lediga dag. Ska in och fönstershoppa lite med min kompis Nellie inne på dem lite finare märkerna. Får nog ta tag i lägenheten när jag kommer hem, jag och min älskade roomie är experter på att skita ner känns det som!
 
Bild på nellie och mig!
 

Jag kan ju inte tvätta!
DATUM: 2013-11-06 | TID: 13:08:00 | KATEGORI: Allmänt

 
Jag som trodde jag var en bra hemmafru... OHNEJ! Jag tror nog jag gjorde en sådan jäkla stor tabbe nu. Man ska nog inte slänga in nya svarta jeans i tvättmaskinen tillsammans med vita kläder. Eller, kan man inte vända på att och låtsas att dem egentligen är blåa? I alla fall, nu har jag lärt mig av detta misstaget och inte ska de hända igen...
 
haha...
 

jag överlevde!
DATUM: 2013-11-06 | TID: 10:37:27 | KATEGORI: Allmänt


ingen fara med mig jag lever fortfarande, haha. men kan säga er att det inte var det roligaste jag gjort i mitt liv. fick stor panik när flyget skulle starta och trodde jag skulle svimma eller något. mja tur var väll det att de inte inträffade men spänd hela resan var jag och när jag äntligen var på marken igen kunde jag knappt vara stilla! darrade en timme efter och allt. men det tog bara 40 minuter vilket är väldigt kort tid så flyg ska jag ta flera gånger även om det är lite dyrare.





Flyget upp till storstaden!
DATUM: 2013-11-05 | TID: 16:04:00 | KATEGORI: Allmänt

 
 
Ska strax hoppa på flyget tillbaka till stockholm... Ursch kommer att sakna Kalmar så mycket. Stortrivs som sagt i denna lilla söta stad. Ta tag i stockholms livet, dessutom tror jag att frugan där uppe i lägenheten saknar lite sällskap. Vet som sagt själv hur lätt uttråkad jag blir när hon åker ner till sin familj och hälsar på. Men jag ska flyga... för första gången! Jag kommer ju dö eller något!? Jisses, men vi får hoppas att allt går bra och att jag kommer tillbaka levande!
 
 

make up store mingelkväll!
DATUM: 2013-11-05 | TID: 14:00:02 | KATEGORI: mode

 
 
Berättade igår att jag var på mingelkväll på make up store. Tänkte visa om det fina läppstiftet som jag köpte där. Har alltid velat prova ett med lite orange färg i. Brukar i vanliga fall ha rosa, vet nog inte egentligen hur många rosa läppstift jag har... Vågar inte räkna men mitt första orange färgade i alla fall!
 
 

glass till en bra film!
DATUM: 2013-11-04 | TID: 21:32:57 | KATEGORI: Allmänt


kommer precis hem från en liten tur inne i stan med två kompisar. vi gick på en mingelkväll på make up store som varade idag. super mysigt och jag fick med mig ett super läckert nytt läppstift!

nu gottar jag mig med en glass och kollar en skräckfilm i min ensamhet...



Halloween partyt!
DATUM: 2013-11-04 | TID: 15:58:52 | KATEGORI: Allmänt

 
 
Det är som vanligt när det kommer till kameran.. Glömde till och med att ta kort på hur jag såg ut. Typiskt! Men jag hade en gymt trevlig kväll med att träffa ansikten som jag inte sett på evigheter. Vi var även inne på det nya dansstället "Stadt". Trevligt och stort men snacka om att det var fullt med människor. Kön in vart så sjukt lång, ah eller jag hade turen som slapp den meen.. tycker verkligen synd om dem som stod i den. Fick även höra att dem tyvärr fått tacka nej till folk för att det redan vart fullt inomhus, om det var sant har jag ingen aning om. Detta är nog den enda bild jag har från kvällen som min kompis Irma la upp. Hon var som sagt fotbollspelare och jag domare!
 
 

En domare!
DATUM: 2013-11-02 | TID: 13:14:52 | KATEGORI: Allmänt

 
 
Min maskerad inspererande bild blir denna!
 
En domare ska jag vara på maskeraden. Skulle matcha lite till min kompis Irma som ska vara fotbollsspelare! Måste hitta klädsel som mtachar till att med... Får se hur det kommer gå, rota igenom hela garderoben... Here we go!

hemma i Kalmar!
DATUM: 2013-11-02 | TID: 12:29:10 | KATEGORI: Allmänt

 
 
Kunde inte blivit mycket gladare just nu, sitter i min lillasysters rum och bara slappar! Ja det är helt rätt jag hoppade på bussen igår ner till Kalmar igår. Måste medge lite att det alltid blir som en liten lyx när man kommer hem. Frukost serverad på morgonen som ofta består av nyfärska frallor massor av pålägg och mängder av olika juice. Just nu ligger jag i syrrans säng med hennes dator medan hon syr in ett par jeans som jag köpt. Dumt av mig som köper ett par jeans som visar sig vara alldeles för stora...
 
Ikväll vankas det halloween party! Är supertaggad, berättar snart vad jag kommer att vara för er!
En gammal bild från en maskerad med min klass. Kunde inte motstå att icke skämta bort att och vara scream med en vanlig ovass kniv!